Extern bureau doet het onderzoek Neushoorn

Neushoorn aan het Ruiterskwartier in Leeuwarden. FOTO NIELS WESTRA

Het onderzoek naar mogelijke misstanden bij Poppodium Neushoorn wordt door een extern bureau uitgevoerd. Dat is maandag besloten.
Lees meer over
Leeuwarden

Het poppodium, de gemeente Leeuwarden en het Friesland College kiezen ervoor om gezamenlijk een bureau te zoeken dat het onderzoek gaat doen. Wat precies de onderzoeksvraag wordt, is nog niet duidelijk. Daarover wordt gesproken zodra er een onderzoeksbureau in de hand is genomen.

Aanleiding is een artikel op de nieuwssite Liwwadders.nl. Daarin wordt gesteld dat er binnen het poppodium sprake is van machtsmisbruik door technici en productiepersoneel. Vrouwelijke vrijwilligers en stagiaires zouden daarvan het slachtoffer zijn. Volgens het artikel, dat op 18 december verscheen, zou de leiding van Neushoorn klachten over machtsmisbruik niet serieus hebben genomen. Liwwadders.nl zegt zich te baseren op meerdere bronnen.

Na publicatie heeft voormalig Neushoorn directeur Yvonne Bleize aangifte gedaan van smaad en laster.

Zowel het Friesland College als Neushoorn zegt dat er bij hen geen signalen bekend zijn waaruit blijkt dat er sprake is van een onveilige omgeving. Na publicatie zijn er volgens directeur Serge Hollander van Neushoorn ook geen meldingen gedaan.

Nieuws

Meest gelezen