'Estea, kunt u niet ergens anders zorgappartementen realiseren?'

De Vlietzone.  FOTO LC/ARODI BUITENWERF

De Vlietzone. FOTO LC/ARODI BUITENWERF

De gemeente Leeuwarden gaat Estea Capital vragen om geen zorgappartementen op het Noordvliet te realiseren. Ondanks dat het pand waarin Estea dat wil, van Estea is.
Lees meer over
Leeuwarden

Deze zomer kwam naar buiten dat Estea Capital zorgappartementen voor mensen met dementie wil realiseren aan het Noordvliet. En dat was tegen het zere been van de PvdA-fractie. Immers, de Vlietzone is al ruimschoots voorzien van zorginstellingen. Het grote aantal zorgverleners wordt als een van de problemen van de wijk gezien. Daarbij heeft Estea Capital in Leeuwarden geen al te beste reputatie na het mislukken van het plan om de Adelaarkerk in Bilgaard om te toveren in zorgappartementen. Dat project ligt al jaren stil, de bouwplaats ligt braak en de beoogde huurder (GGZ Friesland) heeft zich al ruim een jaar geleden teruggetrokken.

Wethouder Hein Kuiken erkent dat de kans niet al te groot is dat Estea aan het verzoek gehoor geeft. Het bestemmingsplan staat de komst van de zorgappartementen namelijk gewoon toe en het pand is eigendom van Estea. ,,We hadden ze liever niet op het Noordvliet gehad”, zegt Kuiken. ,,We zien dit soort voorzieningen liever verspreid over de stad.” Estea wil twintig appartementen aan het Noordvliet realiseren.