Docent Christian maakt carrièreswitch om verlies van partner Thomas te verwerken en schittert binnenkort in musical 'De Tocht': 'Ik weet zeker dat hij het geweldig zou vinden dat ik mee ga doen'

Christian Jongedijk (46) uit Garminge schittert vanaf oktober in musical De Tocht, het theaterspektakel in Leeuwarden over de Elfstedentocht. De logopediedocent aan de Hanzehogeschool in Groningen maakt voor sowieso een jaar een carrièreswitch, mede om het verlies van zijn partner Thomas te verwerken. „Eindelijk heb ik het gevoel dat de energie weer stroomt.”

Christian Jongedijk heeft een rol in musical De Tocht, die over de Elfstedentocht gaat.

Christian Jongedijk heeft een rol in musical De Tocht, die over de Elfstedentocht gaat. Foto: Marcel Jurian de Jong

Lees meer over
Leeuwarden

,,Heel bijzonder, maar Thomas weet dat ik dit ga doen”, zegt Christian met een brok in zijn keel. ,,Hij heeft in 2021 vier maanden op de intensive care gelegen aan de beademing. In die tijd werd ik benaderd om auditie te doen voor De Tocht . Thomas was er door alle behandelingen behoorlijk slecht aan toe. Hij was op een gegeven moment even bij kennis en ik vertelde hem over de Friese musical en de eventuele auditie. ‘Dat wil ik ook wel’, zei hij met een glinstering in zijn ogen. Ik vertelde hem dat ik het sowieso zou doen en wat zou insturen.”

Zweethandjes