Eerste editie Triatlon Leeuwarden smaakt naar meer

Start- en finishgebied van de proefeditie van de Triatlon Leeuwarden. Ook de plek waar de atleten na het zwemmen op de fiets stapten en na het fietsen aan het loopparcours begonnen. FOTO LC

De proefeditie van de Triatlon Leeuwarden die zaterdagmiddag in recreatiegebied de Groene Ster is  gehouden, smaakt volgens de organisatie naar meer. De try-out leverde positieve reacties op.
Lees meer over
Leeuwarden

,,De komende tijd verzamelen we reacties van deelnemers en vrijwilligers. Ik heb wel een idee voor de volgende editie, maar misschien moet daar iets in worden aangepast. De ambitie voor nog een keer is er zeker wel'', vertelt organisator Daniël Hooghiemstra.

Friesland kent al een aantal triatlons, maar volgens Hooghiemstra is er ruimte voor nog een sportief evenement waarbij zwemmen, fietsen en hardlopen worden gecombineerd. ,,In het verleden hebben we in Leeuwarden weleens een triatlon gehad, maar toen was ik een jaar of tien. Daar heb ik dus niet veel van meegekregen. De Groene Ster is een prachtig recreatiegebied dat zich goed leent voor sporten. We hebben er een leuke middag met een sportieve uitdaging van gemaakt met mensen van allerlei leeftijden.”

De deelnemers zwommen in de Groene Ster, stapten daarna op de racefiets richting Lekkum en Gytsjerk en kwamen daarna terug in het recreatiegebied voor één of meer loopronden. De atleten konden zich inschrijven voor een sprintversie of de olympische afstand. Vanwege de proefeditie was het aantal deelnemers beperkt tot maximaal honderd.

Hooghiemstra: „Ik heb van de deelnemers gehoord dat zij het zwemmen echt fantastisch vonden en tijdens het fietsen veel wind ervoeren. Daarnaast was het lekker zonnig, dus was het tijdens het hardlopen flink warm. Ze hebben drie keer het uiterste meegemaakt.”

Uitslagen

Olympic Distance mannen

1. David van Oosten, Ljungbyhed

2. Stefan de Jong, Almelo

3. Jort van Zutphen, Weidum

Olympic Distance vrouwen

1. Marjan Andringa, Marrum

2. Liset de Groot, Roden

3. Rianne Vahl, Kampen

Sprint mannen

1. Arjen Bos, Bolsward

2. Lammert van der Ploeg, De Westereen

3. Jacob van der Ploeg, Damwâld

Sprint vrouwen

1. Rosalie Torensma, Marsum

2. Ytjanda Sloot, Stiens

3. Corine Visser, Leeuwarden

Nieuws

menu