Drie nieuwe MRI-scanners voor ziekenhuis MCL en nieuwe look voor MRI-ruimtes

FOTO MCL

Het MCL in Leeuwarden krijgt drie nieuwe Siemens MRI-scanners. De nieuwe scanners vervangen de oude machines en zijn voorzien van de nieuwste technieken voor MRI-onderzoek.
Lees meer over
Leeuwarden

De drie scanners worden één voor één vervangen, daarom zullen de medewerkers in de laatste maanden van 2020 en de eerste van 2021 op avonden en in weekenden werken om ervoor te zorgen dat er geen grote wachtlijst ontstaat.

De nieuwe scanners zijn een stuk ruimer, beter verlicht en minder luidruchtig dan de oude versies, daardoor is het voor claustrofobische patiënten minder vervelend. Ook kunnen de onderzoektijden enigszins gereduceerd worden, afhankelijk van het soort onderzoek.

Voor onderzoeken van het hoofd zal vanaf maart de mogelijkheid bestaan dat patiënten in een ‘hoofdspoel’ liggen waarin de koptelefoon is geïntegreerd en waarin het mogelijk is om naar rustgevende beelden te kijken middels een videosysteem.

De inrichting van de MRI-ruimte wordt aangepast en gestileerd in een Waddenthema. Bij binnenkomst zien patiënten een fotowand in plaats van alleen een witte muur en een groot toestel. Op de plafonds komen zogenaamde virtual windows waardoor het lijkt of je naar de lucht kijkt. Dit alles om ervoor te zorgen dat er een ontspannen sfeer is.

Nieuws

menu