Drie mannen uit Leeuwarden op basis van beelden bodycams aangehouden voor ongeregeldheden jaarwisseling

Foto: Anton Kappers - Thomasson

De politie heeft drie mannen (21, 24 en 41 jaar) uit Leeuwarden aangehouden. Ze worden verdacht van poging tot zware mishandeling en openlijke geweldpleging tijdens de jaarwisseling in Leeuwarden.
Lees meer over
Leeuwarden

De drie maken deel uit van de groep die tijdens de jaarwisseling op de Voorstreek en het Hoeksterpad zwaar vuurwerk, glas en bakstenen naar de politie gooide. Eerder deze week werd een man uit diezelfde groep die fakkels gooide naar agenten door de snelrechter veroordeeld tot een werkstraf en een voorwaardelijke celstraf.

Tijdens nieuwjaarsnacht werd de Mobiele Eenheid kort ingezet om de orde te herstellen en de groep uiteen te drijven. Ook tijdens de nacht zelfs werden er al mensen aangehouden.

Uit onderzoek van de politie, waarin onder meer camerabeelden van bodycams goed zijn bekeken, is vervolgens gebleken dat deze drie mannen ook betrokken waren bij de incidenten. Twee van hen zijn maandag aangehouden, de andere verdachte dinsdagochtend. Ze zullen nog worden verhoord.

De politie meldt dat op de beelden van de bodycams nog eens tien mensen zijn herkend. Hun betrokkenheid wordt nog onderzocht.

Nieuws

menu