Sinterklaas verliest staf in Leeuwarden en bezoekt school met bezem: 'Kinderen schrokken er enorm van'

Sinterklaas verliest staf in Leeuwarden en bezoekt school met bezem

Een grote domper maandag voor een hulpsinterklaas in Leeuwarden. Onderweg naar basisschool Oldenije liet een piet de staf van de Sint in de Noordersingel vallen.
Lees meer over
Leeuwarden

Een dag later kan hulpsinterklaas Jan-Dirk Ravesteijn er nog steeds hartelijk om lachen. Met een elektrische sloep voer de Sint samen met een piet over de Noordersingel naar de Oldenije. „En zo’n sloep is best lastig te besturen, als je dat niet gewend bent.”

Een piet besloot mee te roeien en gebruikte daarvoor de staf van Sinterklaas. Een keuze met een prijskaartje, want de staf van 300 euro glipte midden op het water uit zijn handen.

„Niet alleen de pakjesboot ligt nu op de bodem, maar ook de staf”, doelt Ravesteijn op het zinken van de pakjesboot in het Sinterklaasjournaal. „De kinderen van de basisschool schrokken er daarom ook enorm van.”

Met een schepnet werd nog geprobeerd om de staf uit het water te halen, maar dat lukte niet. Daarom liep Sinterklaas de rest van 5 december met een bezem.

Magneetvisser Sietse Keestra heeft hulp aangeboden en met een roeiboot gaan ze vrijdag samen op zoek naar de messing staf. Op verzekeringsgeld hoeft hij niet te rekenen, denkt Ravesteijn. „Die gaan dat vast niet dekken. Die zeggen: ‘Ga maar niet roeien met een staf’,’’

Nieuws

menu