Dit is volgens reizigers (wederom) het fijnste treinstation van Friesland

Station Mantgum. FOTO GOOGLE STREETVIEW

Station Mantgum is - net als vorig jaar - door reizigers verkozen tot het fijnste treinstation van Friesland. Dat blijkt uit de Stationsbelevingsmonitor 2020, een onafhankelijk onderzoek in opdracht van ProRail en NS onder bijna 70.000 reizigers.
Lees meer over
Leeuwarden
Heerenveen
Weststellingwerf

Nieuwkomers in de top 3 van stations in Friesland zijn station Wolvega en station Grou-Jirnsum. Station Wolvega werd 18 procent beter beoordeeld dan vorig jaar. Wellicht hangt het samen met de verbeterde stationsomgeving in Wolvega en de nieuwe huurder op het station van Grou-Jirnsum.

Maar met stip op één staat Mantgum: 89 procent van de reizigers gaf het station een 7 of hoger. Ook opvallend: waar Leeuwarden Cammingaburen vorig jaar nog het minst gewaardeerde station in Friesland was, deelt het dit jaar de derde plaats met Grou-Jirnsum.

Vorig jaar waren er klachten over overlast door hangjongeren, daarop is contact geweest met ProRail, gemeente en politie om de overlast terug te dringen. Ook heeft de tunnel een verfje gekregen en is er nieuwe beplanting geplaatst.

De laatste plaats is overgenomen door station Heerenveen, maar 61 procent van de reizigers gaf dit station een 7 of hoger. Hier gaan ProRail, de gemeente Heerenveen, de provincie en NS in gesprek over een representatievere stationsomgeving.

Nieuws

menu