Het is Roze Zaterdag in Leeuwarden: dit is het programma

Amber Vineyard.

Vandaag, op zaterdag 16 oktober, is het landelijke Roze Zaterdag en dat is deze keer in Leeuwarden. De dag begint met een Regenboogviering in de Grote Kerk en een theatraal vlagvertoon van studenten. Ook is er een pride, een parade van zeventien pramen door de grachten.
Lees meer over
Leeuwarden

De organisatie komt naar eigen zeggen met een kleurrijk en omvangrijk programma.

11.00-12.00 uur

Regenboogviering in de Grote Kerk.

11.00-13.30 uur

Pride Leeuwarden Parade : van de Blokhuispoort tot de Westerkade.

12.00-17.00 uur

Informatiemarkt . Een vast onderdeel van Roze Zaterdag. Dit gebeurt verspreid over het Ruiterskwartier, dicht bij De Harmonie. ‘Werkgroep Roze Educatie presenteert de hele middag creatieve en culturele activiteiten in en om Neushoorn’, aldus het programma .

13.00-00.00 uur

Het hoofdprogramma vindt plaats op het Zaailand (Wilhelminaplein). Daar staat het hoofdpodium waar diverse artiesten te zien zijn. Onder anderen Merol - bekend van Lekker Met De Meiden en andere weinig verhullende songteksten - Kid Creole & The Coconuts en Chibi Ichigo (een in Rusland geboren Belgische hiphopper) gaan optreden. De volledige line-up vind je hier.

19.30-00.00 uur

Het avondprogramma bij poppodium Neushoorn. Met optredens van onder anderen Lionstorm , Sado Opera (Wilde Renate, Berlin) en Zuperstition .

Kaarten reserveren

Rond het podium op het Zaailand is plek voor maximaal 8000 mensen. De organisatie raadt aan toegangskaarten te reserveren. Dat kan hier en is gratis. Wel moet je een coronatoegangsbewijs kunnen laten zien.

Als ingelogde PREMIUM lezer kun je op dit artikel reageren. Hierbij hebben we een aantal huisregels voor opgesteld welke je hier kunt lezen.

Reageren

Nieuws

Meest gelezen