Deze woekerende waterplant verpest de boot- en kanotochtjes rondom Weidum: 'Je komt er niet doorheen'

Lekker met een bootje, kano of SUP-board door de Friese wateren. Het is voor veel mensen een leuk uitje. Maar in de Weidumer en Jorwerter Feart komen veel mensen vast te zitten in de woekerende waterpest. De planten hebben lange stengels die vast komen te zitten in de schroeven van boten. En erin peddelen in een kano is nogal vermoeiend.

,,Ik ben blij dat het seizoen voorbij is, want er was niets aan deze zomer”, zegt Arnold Hoekstra van Bedrijvencentrum Weidum.

,,Ik ben blij dat het seizoen voorbij is, want er was niets aan deze zomer”, zegt Arnold Hoekstra van Bedrijvencentrum Weidum. Foto: Jaap Schaaf

Lees meer over
Leeuwarden

,,Ik ben blij dat het seizoen voorbij is, want er was niets aan deze zomer”, zegt Arnold Hoekstra van Bedrijvencentrum Weidum. Hij verhuurt sloepen, maar zijn huurders kwamen dit seizoen vaak vast te zitten in de welig tierende waterplanten. ,,Het is niet meer te doen om er doorheen te varen. Vooral mensen die een bootje huren zijn er wat minder bedreven in om los te komen. Dan moet ik er naar toe met een ander bootje om hen los te maken.”

Nieuws

Meest gelezen