De gemeente Leeuwarden wapent zich tegen huisjesmelkers (en zo doet ze dat)

Huisjesmelkers die goedkope pandjes kopen en opsplitsen in kleine appartementen hebben pech. Vanaf donderdag kan dit niet meer zomaar door een maatregel van de gemeente Leeuwarden.

Noordvliet 37. In dit pand komen meer dan twintig zorgappartementen voor ouderen. De raad wil niet meer zorg in de wijk, maar toch kon de gemeente dit plan vorig jaar niet tegenhouden.

Noordvliet 37. In dit pand komen meer dan twintig zorgappartementen voor ouderen. De raad wil niet meer zorg in de wijk, maar toch kon de gemeente dit plan vorig jaar niet tegenhouden. FOTO JACOB VAN ESSEN

Lees meer over
Leeuwarden

Het is de bewoners van de Vlietzone en andere Leeuwarder wijken al jarenlang een doorn in het oog. Een woning wordt gekocht door een vastgoedbelegger. En in plaats van een gezin als nieuwe buren te krijgen, wordt het pand ‘opgesplitst in twee of meer (kleine) appartementen. Of het huis naast je wordt verkocht en ineens ben je buurman van een zorginstelling. En de gemeente Leeuwarden? Die vond het vervelend en ongewenst maar helaas: er viel niets tegen te doen. Tot vandaag.

Nieuws

menu