De eerste prik is gezet, het vaccinatiecentrum in Leeuwarden is open

Bianca Jongsma van verpleeghuis De Flecke in Joure kreeg vrijdagochtend de eerste prik in het vaccinatiecentrum van GGD Fryslân in WTC Expo Leeuwarden.

Na de generale repetitie van eerder deze week, is vrijdagochtend om 7.30 uur het eerste coronavaccin toegediend in het Leeuwarder WTC.
Lees meer over
Leeuwarden

Bianca Jongsma kreeg het eerste prikje van doktersassistente Jolanda Veenstra.

Het vaccineren gebeurt in de Keltenhal, om de hoek bij de Saksenhal, waar half december een grote (snel)testlocatie is geopend. De Keltenhal is gevuld met een rij met 22 witte ‘huisjes’. Priklijnen, waar elke vijf minuten iemand kan worden ingeënt tegen het coronavirus. Het vaccineren is van 8.00 tot 20.00 uur, in theorie kunnen hier 3168 mensen per dag een prik halen. Er gaan eerst echter maar drie priklijnen open, simpelweg omdat er voorlopig niet meer vaccin beschikbaar is.

Bekijk in onderstaande video hoe de dry run van GGD Fryslân er precies aan toe ging. Meer weten over het vaccinatiecentrum in Leeuwarden en deze testdag? Lees dan ons premiumartikel: Eerste prikronde begint vrijdag in vaccinatiecentrum Leeuwarden (maar massaal geprikt wordt er nog niet)

 

Nieuws

menu