De VVV in Leeuwarden gooit de handdoek in de ring en stopt in maart 2021

FOTO ARCHIEF LC

De VVV in Leeuwarden houdt ermee op. Per 31 maart 2021 stopt de stichting VVV stadsregio Leeuwarden. De VVV Leeuwarden bestond al sinds 1893 en werd toen opgericht door een aantal ondernemers uit de stad.

De voornaamste reden, zo schrijft het bestuur aan het college van b en w in Leeuwarden, is het financiële tekort dat de stichting heeft. De komende jaren loopt dat op tot 60 duizend euro per jaar.

Een andere reden is dat veel taken van de VVV naar provinciale organisaties gegaan, zoals Merk Fryslân. Maar ook de gemeente nam taken over van de VVV.

Ook de behoefte van de toerist is veranderd, schrijft het bestuur. Door de opkomst van digitale media is de behoefte aan ‘fysieke informatie’ verminderd. En het boeken van reizen en verblijf via de VVV is ook minder belangrijk geworden.

De VVV zit nu nog op de begane grond van de Achmeatoren in Leeuwarden. Die locatie sluit per 31 maart 2021, zegt Klaas Arie Beks, voorzitter van de VVV in Leeuwarden. Met de gemeente wordt gesproken over de afbouw van de VVV. De vier personeelsleden hebben het nieuws dinsdagochtend te horen gekregen.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Leeuwarden