Crowdfunding voor gestrand transport Kirgizië

Het inpakken van de goederen. Op de voorgrond directeur Peter Hofman van Ryce Travel EIGEN FOTO

De Leeuwarder directeur van stichting Ryce Travel is een crowdfundingsactie gestart om een gestrand transport met hulpmiddelen voor Kirgizië alsnog naar dat land te krijgen.
Lees meer over
Leeuwarden

Ryce Travel heeft 13.000 euro nodig om een geweigerd humanitair transport alsnog naar Kirgizië te krijgen. Dat zegt directeur Peter Hofman uit Leeuwarden van de stichting. Veel donateurs van Ryce Travel komen uit Friesland. Met behulp van de donateurs zamelde de stichting tweedehands kleding, speelgoed en tenten in. ,,In twee weken zijn we door heel Nederland gereden om hulpgoederen op te halen. Elke dag bezochten we een andere provincie”.

De spullen werden in Hoogeveen gesorteerd en ingepakt op pallets. Op 4 juni haalde een transporteur uit Litouwen de spullen op. Hofman organiseert normaal wintersportreizen naar Kirgizië. Toen een goede Kirgizische vriend overleed aan corona kwam hij in actie. ,,De coronacijfers rezen daar de pan uit.’’

Op Wit-Russisch grondgebied strandde het transport met 22 pallets. Er werden blikjes tonijn en volkoren pasta aangetroffen, terwijl levensmiddelen alleen door gecertificeerde bedrijven vervoerd mogen worden. ,,Dit moet er tussendoor geglipt zijn, want wij hebben alles gesorteerd. Waarschijnlijk heeft iemand gedacht dat ze pasta en vis goed kunnen gebruiken.’’ Vanwege corona kon Hofman niet afreizen naar de plek waar het transport stilstond. De vracht werd daarom teruggestuurd naar Nederland.

Hofman heeft nu geregeld dat een verzegelde vrachtwagen de spullen op komt halen. Hij hoopt via crowdfunding de kosten te kunnen dekken. Doneren kan via rycetravel.com .

Nieuws

menu