Coronabesmetting bij studentenvereniging Osiris, sociëteit nog tien dagen dicht

FOTO PIXABAY

Een lid van studentenvereniging Osiris in Leeuwarden is besmet met het coronavirus. Afgelopen woensdag werd dat binnen de vereniging bekend.
Lees meer over
Leeuwarden

,,We hebben meteen de activiteit voor die avond, een barbecue, afgezegd. Iedereen die op dat moment in het pand was, hebben we gevraagd om naar huis te gaan’’, zegt Iris van der Schoot, voorzitter van Osiris.

Ook alle leden die op de barbecue zouden komen, zijn gebeld. Net als alle mensen die de afgelopen week in de sociëteit zijn geweest. ,,Overigens met toestemming van degene die besmet is’’, aldus Van der Schoot. Tot 28 september is de sociëteit dicht en zijn alle activiteiten afgelast.

De afgelopen dagen neemt het aantal besmettingen in Friesland toe, met name in Leeuwarden. Veel van de besmette personen zijn student. Van der Schoot: ,,De leden die we belden reageerden niet zozeer geschrokken. Ze vonden het niet leuk om te horen dat er een besmetting in de vereniging is maar iedereen heeft begrip voor de maatregelen die we hebben genomen.”

Volgens Van der Schoot werden de regels bij Osiris goed nageleefd. ,,We hebben hier duidelijke regels. Anderhalve meter afstand. Geen geloop tussen tafels. Het is ook makkelijk om mensen op hun gedrag aan te spreken omdat we hier elkaar allemaal kennen. Dat is misschien wel makkelijker dan in de horeca. En het is duidelijk: houd je je niet aan de regels, dan word je verwijderd. Bij mijn weten is dat trouwens niet gebeurd, het is bij wat waarschuwingen gebleven.”

Een ‘wake up call’ wil Van der Schoot de besmetting niet noemen. ,,Het zorgt wel weer voor bewustwording. In Friesland was het aantal besmettingen heel laag en daardoor gingen mensen misschien wat makkelijker met de regels om. Je merkt nu al dat iedereen toch weer meer naar de regels begint te leven, meer dan hiervoor.”

Nieuws

menu