Corona-uitbraak bij Jumbo in Grou, maar volgens GGD kan 'iedereen er weer probleemloos gaan winkelen'

De Jumbo in Grou. FOTO LC/ARODI BUITENWERF

Bij de Jumbo in Grou zijn de afgelopen tijd meerdere medewerkers besmet geraakt met het coronavirus.
Lees meer over
Leeuwarden

De betreffende medewerkers zitten in thuisquarantaine, zo meldt een woordvoerder van Jumbo. Om hoeveel medewerkers het gaat, kan de supermarkt op dit moment niet zeggen, maar verschillende bronnen melden dat het om enkele tientallen besmettingen gaat. „Alle andere medewerkers is op het hart gedrukt om bij klachten thuis te blijven”, aldus de Jumbo-woordvoerder.

De betreffende Jumbo is de laatste tijd helemaal vernieuwd, de vernieuwde supermarkt is vorige week woensdag geopend. De stroom aan besmettingen lijkt op gang te zijn gekomen tijdens het opnieuw inrichten van de winkel, merkt GGD-woordvoerder Marcel de Jong op. Op foto’s van de voorbereidingen op de opening is te zien dat medewerkers zonder mondkapje op op minder dan anderhalve meter afstand van elkaar werken. Jumbo Grou heeft die foto’s inmiddels van haar Facebookpagina gehaald.

‘Alles onder controle’

De GGD is op de hoogte van de uitbraak, voor de rest wil Jumbo er - ook tegen hen - weinig over kwijt. Voor mensen die zich zorgen maken over de veiligheid van hun winkelbezoek, heeft De Jong in ieder geval een geruststellende mededeling: „Voor ons is de kwestie nu achter de rug en dat betekent dat iedereen er weer probleemloos kan gaan winkelen. Alles is onder controle.”

Iedereen die getest moest worden, is getest en alle besmette medewerkers zitten in quarantaine. Wel checkt de GGD ook het personeel dat in quarantaine zit nog nader. „Dat zijn toch veelal jonge medewerkers, die nog thuis wonen. Daar kijken we nog wel: ‘Wat gebeurt daar?’”, aldus De Jong.

Het personeel van de Grouster supermarkt is geïnstrueerd niet over de corona-uitbraak te praten tegen pers of ‘andere geïnteresseerden’.

Wel hebben eigenaren Jouke en Wilma de Jong gereageerd tegenover online krant De Grouster . ,, Wij zijn diep geraakt dat een aantal van onze medewerkers positief getest zijn”, stellen ze. Volgens hen heeft het virus zich, toen het eenmaal binnen was, ,,als een olievlek verspreid”. Omdat het met de besmettingen en medewerkers in quarantaine moeilijk was de bezetting rond te krijgen, zijn medewerkers van andere Jumbo-filialen bijgesprongen. ,, Hierdoor hebben we de situatie snel onder controle gekregen en is de veiligheid van onze klanten nooit in gevaar geweest.”

Snackbar De Roef in het dorp sloot afgelopen week uit voorzorg de deuren vanwege een coronabesmetting in Grou.

Nieuws

menu