Campus Fryslân gaat nu echt open, hoe ziet het gebouw er van binnen uit?

Bekijk de elfde faculteit van de Rijksuniversiteit Groningen van binnen. Datum video: 09-05-2019

Het faculteitsgebouw is al een tijdje in gebruik, maar donderdagmiddag gaat Campus Fryslân van Rijksuniversiteit Groningen aan de Wirdumerdijk in Leeuwarden officieel open.
Lees meer over
Leeuwarden

De 'Grand Opening' van de voormalige bibliotheek begint om half twee met een paneldiscussie tussen burgemeester Sybrand Buma, universiteitsbaas Jouke de Vries en gedeputeerde Sander de Rouwe over het belang van de faculteit in de regio. Daarna volgt een discussies over 'Education and Global Challenges' met onder anderen oud-minster Jaap de Hoop Scheffer.

De officiële openingsceremonie is aan het einde van de middag in de centrale hal van de Beurs. De plechtigheid is via een livestream op de Facebookpagina van RUG Campus Fryslân te volgen.

Science Festival

Op vrijdag is er een Campus Fryslân Experience voor middelbare scholieren. Zaterdag houdt de factulteit een Science Festival met lezingen over academische rituelen, duurzaamheid, gedrag, gezondheid, voeding, taal, identiteit, politiek, economie en data. Jonge wetenschapperskunnen samen met Mark Buitenwerf een robot in elkaar zetten of meedoen aan een experiment met geluid en een eigen muziekinstrument maken.

Nieuws

menu