Camera's in Vlietzone verdwijnen vanwege geringe aantal overlastmeldingen

FOTO PIXABAY

De gemeente Leeuwarden heeft het cameratoezicht in de Vlietzone in Leeuwarden per 1 oktober stopgezet. De afgelopen maanden werden er maar weinig overlastmeldingen gedaan, dus is de inzet van camera’s volgens de gemeente niet meer gerechtvaardigd.
Lees meer over
Leeuwarden

De camera’s werden geplaatst om de openbare orde te handhaven, maar - zo stelt de gemeente - het is een vergaand middel, waarbij het recht op privacy onder druk kan komen te staan.

De afgelopen maanden (vanaf 1 juli) werden er maar weinig meldingen van overlast in het gebied gedaan: maar zeven keer werd er melding gemaakt over in totaal drie incidenten.

Bewoners stuurden er in juni op aan dat het cameratoezicht in ieder geval voor de zomermaanden werd verlengd, maar toen werd ook al aangegeven dat het toezicht eindig diende te zijn. Vanwege het lage aantal overlastmeldingen heeft de gemeente besloten dat het moment nu daar is om het stop te zetten.

Het betekent niet dat er minder aandacht is voor de (woon)overlast in de Vlietzone, stipt de gemeente aan. Zo blijven de afspraken met de politie en handhaving om in het gebied frequent (preventief) te controleren ongewijzigd.

Nieuws

menu