Camera Vlietzone in Leeuwarden weggehaald zonder wijk in te lichten

FOTO PIXABAY

De gemeente Leeuwarden heeft deze zomer een van de twee camera’s in de Vlietzone weggehaald. De buurt is daar opnieuw niet over geïnformeerd.
Lees meer over
Leeuwarden

In 2019 kreeg de Vlietzone op twee plekken cameratoezicht: bij de kruising Willem Loréstraat-Bote van Bolswertstraat en bij het Keetwaltje en de Willem Loréstraat.

Dat cameratoezicht werd ingesteld vanwege het grote aantal incidenten rond zorgaanbieder Strong ID in de Willem Loréstraat. Camera’s moesten het veiligheidsgevoel van buurtbewoners vergroten en voorkomen dat er zich incidenten rond Strong ID afspeelden.

Maar een van de twee camera’s is al sinds juni weg. Ondanks herhaalde vragen van bewoners, heeft de gemeente geen reden gegeven waarom de camera weg is.

Ook zorgaanbieder Strong ID was niet door de gemeente geïnformeerd over het weghalen van de camera

Het is niet de eerste keer dat er een camera weggehaald wordt. In oktober 2020 werd het cameratoezicht door de gemeente beëindigd. De buurt wist van niks. De gemeente bood excuses aan.

Na een aantal incidenten keerden de twee camera’s in mei 2021 terug, in september vorig jaar werd de termijn van cameratoezicht verlengd tot 1 oktober aanstaande maar sinds juni hangt er dus nog maar een camera.

Maandagochtend is de gemeente gevraagd waarom de camera weg is. En waarom er geen informatie naar de buurt is gegaan. Daarop is geen antwoord gekomen.

Nieuws

menu