Cambuur: hoe het nieuws over het stadion per ongeluk uitlekte via de website van de gemeente

De besloten bijeenkomst werd per ongeluk online uitgezonden.

Het had nog even geheim moeten blijven: het nieuws dat Wyckerveste zich terugtrekt als ontwikkelaar van het nieuwe Cambuurstadion. Door een fout van de gemeente lekte het uit.
Lees meer over
Leeuwarden

Dinsdag meldde projectonwikkelaar Wyckerveste aan de gemeente Leeuwarden, Cambuur en Dijkstra Draisma dat het niet gelukt was om voldoende geld bij elkaar te krijgen om het stadion te bouwen. Met andere woorden: Wyckerveste kreeg de businesscase niet rond. Dat had tot vrijdag geheim moeten blijven: de gemeente bereidde een persconferentie voor. Maar woensdag werden de fractievoorzitters al wel vast in beslotenheid geïnformeerd. In de raadszaal.

In de raadszaal is een videosysteem. Dat is er om raadsvergaderingen via de gemeentelijke website te streamen. De ingelaste bijeenkomst over Cambuur werd in de raadszaal gehouden omdat dat de enige ruimte was waarin alle fractievoorzitters bij elkaar konden komen. Maar omdat daar oorspronkelijk een openbare bijeenkomst zou worden gehouden, werd de besloten bijeenkomst per ongeluk toch online uitgezonden.

De gemeente stelt een onderzoek in hoe dat kon gebeuren. Hieronder een fragment van de geheime bijeenkomst.

Nieuws

menu