Brandweer assisteert politie bij tillen grote kluis na inbraak in woning aan Harlingerstraatweg in Leeuwarden

Foto: CAMJO Media

De brandweer is vrijdagavond ingezet om de politie te assisteren na een melding van een inbraak aan de Harlingerstraatweg in Leeuwarden.
Lees meer over
Leeuwarden

In een woning is omstreeks 23.00 uur vermoedelijk een inbraak gepleegd. Aan de voorzijde van de woning troffen agenten een kluis en een koevoet aan. De voordeur van het huis was opengebroken. Een 29-jarige Leeuwarder werd aan de achterzijde aangehouden, de tweede verdachte is vermoedelijk weggevlucht via de achtertuin.

De politie heeft een opsporingsbericht uit laten gaan via Burgernet. Rond 23.30 uur werden de deelnemers gevraagd om uit te kijken naar een persoon met een donkere broek en een lichtere kleur shirt. De politie heeft onderzoek gedaan in de woning aan de Harlingerstraatweg.

Assistentie

De brandweer van Leeuwarden werd even later gevraagd om te assisteren en de kluis naar het politiebureau te brengen. Met een kraan van de brandweerwagen werd de kluis op een bakwagen getild en afgevoerd. Tijdens de werkzaamheden was de weg afgesloten en moest het verkeer even omrijden.

Nieuws

Meest gelezen

menu