Boze patiënt pleegt vernielingen in MCL: drie weken cel

Rechtbank Leeuwarden. FOTO LC/ARODI BUITENWERF

Rechtbank Leeuwarden. FOTO LC/ARODI BUITENWERF

Uit onvrede, omdat er geen taxi voor hem werd gebeld, vernielde een 35-jarige Leeuwarder medio maart in het MCL onder meer een gipswand en een houder voor ontsmettingsmiddel.
Lees meer over
Leeuwarden

Politierechter Klaas Bunk veroordeelde woensdag de Leeuwarder tot een celstraf van een week, plus vijf weken voorwaardelijk. De man liep in een proeftijd, een eerder opgelegde voorwaardelijke gevangenisstraf van drie weken moet hij alsnog uitzitten.

De Leeuwarder was boos omdat medewerkers van het MCL geen taxi voor hem wilde bellen. Hij was omgevallen met de fiets en naar het ziekenhuis gebracht. Naar huis lopen was wat hem betrof geen optie: ,,Mijn voet is geamputeerd.” Hij smeet een standaard met flyers om, trapte een gat in een gipswand en vernielde een houder met ontsmettingsmiddel. Daar kwam nog bij dat hij onder invloed was van GHB.

,,Dan doe je rare dingen”, aldus de verdachte. Op 11 april had hij voor ruim 30 euro aan levensmiddelen gestolen bij de Jumbo aan het Cambuurplein. Hij had een flesje met GHB op zak. Naar eigen zeggen is de Leeuwarder gestopt met de uiterst verslavende partydrug. Bij de voorwaardelijk opgelegde celstraf hoort een proeftijd van drie jaar.