Booteigenaren Zuiderburen moeten opnieuw naar de rechter voor bediening Greijdanusbrug

De Greijdanusbrug aan de zuidzijde van de Leeuwarder woonwijk Zuiderburen kan in de toekomst minder vaak en makkelijk open.

De inwoners van de Leeuwarder wijk Zuiderburen die met de gemeente in de clinch liggen over het bedienen van de Greijdanusbrug, moeten opnieuw naar de rechter.
Lees meer over
Leeuwarden

Ze hadden een kort geding aangespannen omdat de gemeente de handzenders, waarmee de brug wordt bediend, buiten gebruik wil stellen. De voorzieningenrechter vindt dat deze zaak niet geschikt is voor een kort geding en verwijst de bezwaarmakers door naar de burgerlijke rechter.

Wel geeft de rechter aan dat beide partijen, burgers en gemeente, vooral met elkaar in gesprek moeten blijven zodat ze onderling de zaak kunnen oplossen. Ook de provincie zou daar een rol in kunnen spelen. Bovendien raadt de rechter de gemeente aan om het gebruik van de handzender in ieder geval tot 1 oktober toe te staan.

De booteigenaren van de wijk hadden een bezwaarschrift ingediend, nadat zij eerder deze maand te horen kregen dat de zenders buiten werking zouden worden gesteld. De zenders worden al sinds 2008 gebruikt.

Nieuws

menu