Boete voor vrouw uit Amsterdam die met hoge snelheid op sloep botste op de Pikmar

De rechtbank in Leeuwarden. FOTO ARCHIEF LC

Een 31-jarige inwoonster van Amsterdam was schipper op een stalen sloep die op 8 september 2019 op de Pikmar bij Grou met een behoorlijke snelheid achterop een andere sloep was gevaren. De Amsterdamse werd donderdag door de kantonrechter bij verstek veroordeeld tot een boete van 450 euro.
Lees meer over
Leeuwarden

De rechter vond dat de vrouw, doordat ze te hard voer, onvoldoende zicht had op wat voor haar gebeurde. Door de hoge snelheid kwam de boeg van haar sloep, ‘Kluut’ genaamd, omhoog, waardoor ze de sloep die voor haar voer, – ‘Berend Botje’ – over het hoofd had gezien.

Het was een stevige klap, er was zelfs even sprake van dat de Berend Botje zou zinken. Dat gebeurde niet, maar de aanvaring had grote impact gehad op de inzittenden van de boot. Twee van hen hadden schadevergoedingen ingediend van respectievelijk 2100 en 6100 euro. Beide bedragen zijn bedoeld als voorschotten.

Een van de passagiers kreeg last van nekklachten en moest door een fysiotherapeut behandeld worden. De aanvaring was voor een van de inzittenden dermate traumatisch dat diegene in therapie moest. De rechter vond de vorderingen te ingewikkeld om in een strafzaak te behandelen en verklaarde ze niet-ontvankelijk. De slachtoffers zullen zich tot de burgerlijke rechter moeten wenden.

Nieuws

menu