Bestuurder (22) rijdt bewust in op twee mannen in Leeuwarden: werk- en leerstraf

De rechtbank in Leeuwarden FOTO LC

Een 22-jarige man uit Drachten die in de nacht van 17 maart 2019 op de Willemskade in Leeuwarden op twee mannen is ingereden, is vrijdag veroordeeld tot een werkstraf van 100 uur en een leerstraf.
Lees meer over
Leeuwarden
Smallingerland

De Drachtster stond geparkeerd bij de Achmeatoren toen hij woorden kreeg met de twee mannen. Nadat er over en weer wat was geroepen, liepen de mannen door. Een paar seconden later kwam er de auto met de Drachtster achter het stuur met verhoogde snelheid op hen af rijden. De twee konden nog net zichzelf in veiligheid brengen door tussen twee geparkeerde auto’s te springen.

De man knalde vervolgens op een geparkeerde Mercedes. Hij ging er vandoor, maar werd even later aangehouden in de Jacob Catsstraat. Hij beweerde dat hij de mannen niet had gezien en tegen de Mercedes aan was gereden, omdat hij met zijn gordel aan het klooien was. De officier van justitie noemde dat twee weken geleden „een volstrekt kletsverhaal”. De Drachtster was onder invloed, hij had alcohol genuttigd.

Op advies van de reclassering paste de rechtbank het adolescentenstrafrecht toe, de man heeft een lager IQ dan gemiddeld. Hij kan de gevolgen van zijn eigen gedrag niet helemaal overzien. Naast de werk- en leerstraf legde de rechtbank een rijontzegging op van zes maanden, én zes maanden voorwaardelijk, en 60 dagen jeugddetentie waarvan 50 voorwaardelijk. Het onvoorwaardelijk deel van de jeugddetentie heeft de Drachtster al in voorarrest uitgezeten.

Nieuws

menu