Beschilderde drinkwaterfontein voor het Leeuwarder gemeentehuis

In Leeuwarden is deze maand voor het gemeentehuis een 'O-fountain' geplaatst. Deze drinkwater fontein is de eerste van 121 stuks. De overige 120 fonteinen komen door heel Friesland te staan en worden gemaakt door lokale kunstenaars. Het is een initiatief van 11x11.frl. De fonteinen gaan de strijd aan met plastic flessen. De beschildering van de fontein is gemaakt door Jessica de Jonge, studente Communication & Multimedia Design. Jessica noemt haar fontein ‘Het hele jaar lente in Leeuwarden’.

Leeuwarden krijgt er weer een drinkwaterfontein bij. Donderdag onthult wethouder Sjoerd Feitsma de ‘O-fountain’ bij de ingang van het gemeentehuis.
Lees meer over
Leeuwarden

Het gaat om de aftrap van het project ‘11x11 Fountains of Youth’, een idee van Gretha Oost van ‘The O Initiative’. Met het oog op Leeuwarden-Fryslân 2028 wil het initiatief in Friesland 11 keer 11, dus 121 beschilderde drinkwaterfonteinen plaatsen.

Met de fonteinen moet de overvloed aan plastic flesjes worden tegengaan en wordt tegelijkertijd een podium aan kunstenaars geboden. De drinkwaterfonteinen worden door lokale kunstenaars beschilderd.

Lees ook: Het is tijd dat 121 Friese dorpen een fontein krijgen, vindt Gretha Oost uit Akkrum. Drinkwaterfonteinen, welteverstaan

De O-fountain bij het gemeentehuis is ontworpen door Jessica de Jonge, studente Communication & Multimedia Design te Leeuwarden.

 

Nieuws

menu