Bedreiging met vuurwapen en politie neemt rugzak met onderdelen van bliksemafleider in beslag in Leeuwarden

FOTO LC/ARODI BUITENWERF

Van vrijdag op zaterdag hield de politie van Leeuwarden zich bezig met uiteenlopende zaken. Onder meer een bedreiging met een vuurwapen in Leeuwarden en er werd een rugzak met daarin onderdelen van een bliksemafleider in beslaggenomen.
Lees meer over
Leeuwarden

De politie hield vrijdagavond een 53-jargie man uit Leeuwarden aan op verdenking van een bedreiging met een vuurwapen bij een woning aan het Tsjerkepaed in Lekkum. De verdachte werd later op de avond aangehouden op de Jan van Capellestraat. Het onderzoek is gaande.

In de nacht van vrijdag op zaterdag kwam een melding van een verdachte situatie rond de school aan de Coornherstraat in Leeuwarden. Er werd ter plaatse niemand meer aangetroffen. Wel vond de politie er een rugzak met daarin gedeelten van een bliksemafleider. De rugzak met inhoud is in beslaggenomen.

In dezelfde nacht werden er drie boetes uitgedeeld, allemaal voor het rijden onder invloed van alcohol. Een 21-jarige beginnend bestuurster kreeg een boete bij een controle aan de Oosterkade. Een 19-jarige scooterbestuurder werd gecontroleerd op de Nieuweweg. Hij moest naast een boete zijn rijbewijs inleveren. Wederom een scooterrijder ging bij een controle op de bon aan de Hollanderdijk.

Als ingelogde PREMIUM lezer kun je op dit artikel reageren. Hierbij hebben we een aantal huisregels voor opgesteld welke je hier kunt lezen.

Reageren

Nieuws

Meest gelezen