Babywallaby's en babypinguïns in AquaZoo, waarschijnlijk kun je ze vanaf 19 mei bewonderen

De tammarwallaby. FOTO AQUAZOO

Babynieuws in dierentuin AquaZoo in Leeuwarden: twee moeraswallaby’s, twee Afrikaanse pinguïns en één tammarwallaby hebben onlangs het levenslicht gezien. Zoals het er nu naar uitziet, kunnen bezoekers de jongen vanaf 19 mei komen bekijken.
Lees meer over
Leeuwarden

Vooral de geboorte van de tammarwallaby is bijzonder. Wereldwijd zijn er in de afgelopen twaalf maanden slechts dertien jongen van deze soort geboren in dierentuinen. AquaZoo is momenteel zelfs de enige dierentuin in Europa waar een pasgeboren tammarwallaby te zien is.

Bij de Afrikaanse pinguïns werden twee eieren uitgebroed. Deze diersoort, die voorkomt in zuidelijk Afrika, wordt bedreigd. Daarom is er een fokprogramma voor deze dieren, want de populatie neemt af.

Er werden ook nog twee moeraswallaby’s geboren in AquaZoo. Voor het park extra speciaal, omdat hoofd dierverzorging William Kreijkes de curator is van het fokprogramma van deze dieren. „Dat betekent dat ik goed kijk welke dieren het beste gekoppeld kunnen worden om zo gezonde jongen te krijgen. Wij hebben die kennis in huis en het is mooi dat dat resultaat zichtbaar is in ons park.”

Nieuws

Meest gelezen