AquaZoo ziet vijf jaar na doorstart forse groei in aantal bezoekers

Ringstaartmaki's in het dierenpark. Zij hebben al een hele tijd geen bezoekers gezien. FOTO LC

Het is dinsdag vijf jaar geleden dat dierenpark AquaZoo in Leeuwarden als onderdeel van Libéma een doorstart maakte. Het bezoekersaantal is sindsdien flink gestegen: van 85.000 in 2015 naar 150.000 in 2019.

Zodiac Zoos, de toenmalige eigenaar van het park, werd op 26 januari 2015 failliet verklaard. Met het bedrijf gingen ook haar drie dierenparken, waaronder Aqua Zoo Leeuwarden, ten onder. Met de nieuwe eigenaar Libéma werd binnen drie weken een doorstart gemaakt.

Lees ook | AquaZoo Leeuwarden terug bij Libéma

Sindsdien is flink geïnvesteerd in het park. Het dierenpark werd verbouwd, de dierenverblijven verruimd, het speelaanbod groeide en ook de receptie, winkel en horecagelegenheden kregen een opknapbeurt. Het bezoekersaantal ging van 85.000 in 2015 naar 150.000 in 2019.

In het Leeuwarder dierenpark werden de afgelopen vijf jaar dertien verschillende diersoorten verwelkomd waaronder ijsberen, zeeleeuwen, pinguïns, nijlkrokodillen, gordeldieren en luiaards.

Lees ook | AquaZoo verwelkomt traagste zoogdier op aarde: luiaard met jong

AquaZoo geeft aan dat educatie over diersoorten en natuurbehoud steeds belangrijker is geworden de afgelopen jaren. Het dierenpark werkt ook samen met Stichting Wildlife, zij verzorgen onder andere rondleidingen op het park.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Leeuwarden
AquaZoo