Ambulancebroeder mishandeld in Oosterwolde: werkstraf en smartengeld

Rechtbank Leeuwarden. FOTO LC/ARODI BUITENWERF

Voor de mishandeling van een ambulancebroeder is een 32-jarige, uit Bulgarije afkomstige man maandag veroordeeld tot een werkstraf van 40 uur. De Bulgaar moet aan de ambulancemedewerker 750 euro smartengeld betalen.
Lees meer over
Leeuwarden
Ooststellingwerf

De veroordeling, uitgesproken door politierechter René Janssen, was bij verstek. Voor zover bekend verblijft de verdachte niet meer in Nederland. De verpleegkundige was op 28 januari samen met een collega afgekomen op een melding dat er bij een pluimveebedrijf in Oosterwolde iemand zou zijn mishandeld. Het bleek te gaan om de verdachte, die lag spartelend op de grond.

Vanuit het niets viel de Bulgaar de ambulancebroeder aan. De man kreeg een harde klap met de vuist op de borst en viel op de grond. De verdachte wilde nog een keer aanvallen, maar dat werd door de collega van het slachtoffer voorkomen. Wat er precies met de verdachte aan de hand was, bleef onduidelijk. Hij had later nog een brief geschreven, waarin hij aangaf dat hij zelf in het bedrijf waar hij werkte zou zijn mishandeld.

Hij zou klappen tegen zijn hoofd hebben gehad en had geen herinnering aan het incident met de ambulancebroeder. De mishandeling heeft veel impact gehad op de verpleegkundige. Volgens zijn advocaat is hij sinds het voorval altijd op zijn hoede en kan hij zijn werk niet meer onbevangen doen. Hij vorderde 2500 euro smartengeld. Een claim die zowel de officier van justitie als de rechter aan de hoge kant vonden.

Nieuws

Meest gelezen