Verpleegkundige Else uit Leeuwarden is sinds september opeens zelf patiënt. 'Ik kon eerst niet accepteren dat ik diabetes had, het paste zo niet bij mij'

Ambulanceverpleegkundige Else Toering kwam er afgelopen september tot haar schrik achter dat haar suikerwaarden torenhoog waren. Sindsdien zit de diabetes type 1-patiënt opeens aan de andere kant van het zorgspectrum, en dat is nogal wennen.

,,Ik kon niet accepteren dat ik diabetes had, het paste zo niet bij mij. Nu ben ik dat wel kwijt. Ik ben vooral dankbaar dat ik tot nu toe gezond ben geweest’’, zegt Else Toering.

,,Ik kon niet accepteren dat ik diabetes had, het paste zo niet bij mij. Nu ben ik dat wel kwijt. Ik ben vooral dankbaar dat ik tot nu toe gezond ben geweest’’, zegt Else Toering. Foto: Jacob van Essen

Lees meer over
Leeuwarden

Het was tijdens een avonddienst, afgelopen september, dat Else Toering (56) uit Leeuwarden tot de ontdekking kwam. ,,Ik had die laatste tijd allemaal kleine klachten: zag slecht, was dorstig, had last van nachtelijke krampen. Ik zei min of meer voor de grap tegen mijn collega: straks maar even m’n suiker prikken.’’ Zo gezegd zo gedaan.