Alle voetbal bij LAC Frisia stilgelegd na positieve besmetting

Een voetbalwedstrijd op de Magere Weide, het complex van Frisia. Dit weekend zijn alle wedstrijden geschrapt. FOTO NIELS WESTRA

Voetbalclub LAC Frisia 1883 heeft alle wedstrijden voor komend weekend afgelast. Een lid is positief getest op corona.
Lees meer over
Leeuwarden

In eerste instantie verstuurde de club een bericht aan de leden dat het programma was afgelast omdat er drie spelers in afwachting waren van de uitslag van een coronatest. Tegenover de Leeuwarder Courant bevestigde bestuurslid Douwe Dijkstra van Frisia dat.

Maar dat blijkt niet juist, stelt vice-voorzitter David Hoekstra die ook door de Leeuwarder Courant was benaderd. ,,Er is wél iemand op de club positief getest.”, zegt vice-voorzitter David Hoekstra. Omdat er spelers uit meerdere teams rondlopen met klachten, kwamen het bestuur en het coronateam van de club met het besluit om alles af te gelasten. ,,Het gaat dan om ouders die in de team apps vragen of hun kind wel kan trainen of spelen met verkoudheidsklachten of kinderen afmelden die verkouden zijn.” Daarnaast wachten er drie leden op de uitslag van een coronatest.

,,Wij zullen de leden opnieuw informeren”, zegt Hoekstra die geen verklaring heeft waarom het in de communicatie is misgegaan.

Door het programma stil te leggen worden er dit weekend zo’n veertig wedstrijden afgelast.

Frisia heeft een speciaal coronateam dat samen met het bestuur de beslissing genomen heeft om alle trainingen en wedstrijden te schrappen. De club hanteert daarvoor drie codes: geel, oranje en rood. Bij code geel kan er gewoon gesport worden en is publiek welkom bij de club mits de anderhalve meter maatregelen gevolgd worden. Ook de kantine is bij code geel gewoon open. Bij code oranje wordt er wel getraind en gespeeld maar is publiek niet welkom. Ook kan er dan niet gedoucht worden. Bij code rood, zoals nu is afgekondigd, worden alle activiteiten stilgelegd.

In tegenstelling tot Frisia gaan de wedstrijden van Sportclub Joure dit weekend wel door ondanks dat door ook een speler positief is getest. Maar volgens de SC Joure kan er dit weekend gewoon gespeeld worden. De club zegt daarover contact gehad te hebben met de GGD.

Nieuws

menu