Advocaat Tjalling van der Goot staat boeren Farmers Defence Force bij met verkeersboetes

Boeren blokkeren de snelweg op de A32. FOTO LC/ARODI BUITENWERF

Advocaat Tjalling van der Goot van advocatenbureau Anker en Anker uit Leeuwarden staat dertien boeren van de Farmers Defence Force bij die een strafbeschikking hebben gekregen nadat zij met een trekker op de snelweg of een autoweg hadden gereden.
Lees meer over
Leeuwarden

Het gaat tot dusver om boetes die zijn uitgedeeld tijdens de acties op 18 december op de A58 bij Etten-Leur, 18 februari op de N33 bij Rolde, 19 februari op de A12 bij Bodegraven en Zoetermeer, 4 juli op de A28 bij Hoogeveen en op 5 juli op de ring van Groningen.

De boeren gaan niet akkoord met de boetes omdat ze naar eigen zeggen de acties hebben uitgevoerd in het kader van een demonstratie.

Het advocatenbureau laat weten dat door raadsman Van der Goot binnen veertien dagen verzet wordt gedaan, waarna de boeren op termijn worden opgeroepen om voor de rechter te verschijnen.

Boeren die op 8 juli in Wijster een boete hebben gekregen, kunnen zich - wanneer zij de strafbeschikking hebben ontvangen - ook melden bij het advocatenbureau. „Mochten boeren het oneens zijn met die strafbeschikking, zal ook in die kwesties een verzetschrift worden ingediend”, zo meldt het bureau op de website.

Nieuws

Meest gelezen