Administratie van zorgverlener Strong ID in beslag genomen

De oude garage van Douma, hier wonen cliënten van zorgverlener Strong ID in de Willem Loréstraat in Leeuwarden. FOTO MARCHJE ANDRINGA

De gemeente Leeuwarden heeft de administratie van Strong ID in de Vlietzone in beslag genomen en start een onderzoek. Er waren ‘signalen’ bij de gemeente binnengekomen zegt wethouder Hein Kuiken.

De volledige administratie is maandagochtend meegenomen. Het gaat om facturen, personeelsdossiers, informatie over cliënten, de uren registratie en de financiële administratie. ,,Er waren signalen binnengekomen en er is voortdurend onrust rond de vestiging van Strong ID”, zegt wethouder Kuiken. De gemeente heeft een toezichthoudende en handhavende rol als het gaat om de Wmo.

Strong ID heeft 24 cliënten, een groot deel van de hulpverlening wordt vanuit de Wet maatschappelijke opvang gefinancierd.

‘Signalen hebben geleid tot waakzaamheid’

Over de signalen die de gemeente kreeg, wil Kuiken niet veel kwijt. ,,Die signalen hebben geleid tot waakzaamheid. We toetsen nu of de signalen kloppen, en het kan best zijn dat het allemaal wel in orde is.”

De zorg aan de cliënten, veelal jongeren die in de reguliere hulpverlening buiten de boot zijn gevallen, gaat gewoon door.

Sinds drie jaar zit Strong ID in de Vlietzone. Rondom de vestiging in de Willem Lorestraat zijn regelmatig incidenten waar de politie aan te pas komt. Ook is er cameratoezicht rond de hulpverlener.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Leeuwarden
Zorg