Acht aanhoudingen verricht naar aanleiding van ongeregeldheden rond helikopterhuldiging Cambuur

Supporters op het Zaailand.

Acht personen zijn tijdens en na ongeregeldheden in het centrum van Leeuwarden op zaterdag 1 mei aangehouden door de politie. Een groep mensen stak vuurwerk af en bekogelde agenten.
Lees meer over
Leeuwarden

De politie sluit nog meer aanhoudingen niet uit. Het gebeurde allemaal op de dag dat Cambuur bij wijze van huldiging in een helikopter over Leeuwarden vloog. Terwijl de helikopters rondvlogen verzamelde zich in het centrum van Leeuwarden een groep van rond de zeventig Cambuursupporters. Oproepen om samen te komen en zo toch iets te vieren, gingen al een paar dagen rond in appgroepen.

Op het Zaailand begon de groep met het afsteken van vuurwerk. Daar werden ze op aangesproken, waarna agenten werden bekogeld en uitgescholden. Een agent raakte hierbij gewond aan zijn hoofd, hij moest behandeld worden in het ziekenhuis.

Toen zich even later op de Lange Pijp opnieuw een grote groep vormde, kwam de ME weer in actie waarna er een soort ‘hardloopwedstrijd’ door de stad volgde . Op de Druifstreek viel de groep opnieuw uiteen en leek de rust in de stad teruggekeerd.

Tijdens de dag zelf verrichtte de politie drie aanhoudingen. Het ging hier om een 20-jarige man uit Leeuwarden, een 25-jarige man uit Stiens en een 43-jarige man uit Sneek. De 20-jarige man is aangehouden op verdenking van openlijke geweldpleging, de 25-jarige man op verdenking van mishandeling en de 43-jarige man op verdenking van het verstoren van de openbare orde.

Na deze dag is het onderzoek verder gegaan, dit heeft geleid tot vijf nieuwe aanhoudingen. Agenten hielden op 10 mei een 19-jarige man aan. Op 12 mei werd een 40-jarige man aangehouden, op 18 mei volgde de aanhouding van een 35- en een 27-jarige man en op 19 mei werd een 23-jarige man aangehouden. De laatste vijf genoemde verdachten werden allemaal aangehouden op verdenking van openlijke geweldpleging en kwamen allemaal uit de stad Leeuwarden.

Nieuws

Meest gelezen