Bijzonder: Herman Hermans (74) uit Mantgum behaalt lesbevoegdheid klassieke talen. 'Ik ben heel kwiek, voel me niet oud'

Een bijzondere diplomering in een tijd van lerarentekort. De 74-jarige oud-rechter Herman Hermans uit Mantgum behaalt zijn lesbevoegdheid klassieke talen.

De 74-jarige oud-rechter Herman Hermans uit Mantgum geeft drie dagen per week Latijn aan leerlingen van christelijk gymnasium Beyers Naudé in Leeuwarden. Hij behaalt op 20 april zijn lesbevoegdheid klassieke talen.

De 74-jarige oud-rechter Herman Hermans uit Mantgum geeft drie dagen per week Latijn aan leerlingen van christelijk gymnasium Beyers Naudé in Leeuwarden. Hij behaalt op 20 april zijn lesbevoegdheid klassieke talen. Foto: Jaap Schaaf

Lees meer over
Leeuwarden

,,Het is altijd spannend of het werkt’’, grinnikt docent Herman Hermans als hij zijn laptop aansluit op het digibord in een lokaal op de eerste verdieping van het christelijk gymnasium Beyers Naudé. Op het scherm verschijnt een Latijnse tekst over Spartacus, de Romeinse gladiator die een grote slavenopstand leidde. De toets over dit stuk is nogal slecht gemaakt door een deel van zijn tweedeklassers en dus legt Hermans een dag voor de herkansing de stof nog een keer geduldig uit.