23 directeuren staan hun stoel af aan kinderen: 'Dit geeft de bazen van morgen zelfvertrouwen'

Friese directeuren, politici en bestuurders stelden hun functie donderdag één dag beschikbaar aan kinderen. Dat deden ze in het kader van het initiatief 'Baas van Morgen'.
Lees meer over
Leeuwarden

Niet eerder stonden zoveel bazen hun plek af, meldt non-profitorganisatie JINC, die de actie nu voor de derde keer organiseerde. In Friesland waren het er 23. Onder meer Arriva, De Friesland, Elkien, het Friesland College, Friesland Campina, de gemeente Leeuwarden, MCL, onderwijsorganisatie Proloog, de Rabobank en SC Cambuur deden mee.

Lees ook LC+ | Nick Cornelder (16) is voor één dag de baas op de Vliegbasis: 'Vet'

Nadat de kinderen en jongeren, meestal door de baas zelf, met de bedrijfsauto thuis zijn opgehaald, mogen ze even ‘aan de top’ staan. ,,Daarbij zien ze van binnenuit hoe een bedrijf, gemeente of culturele instelling in elkaar steekt. Dit geeft de bazen van morgen zelfvertrouwen, een groter netwerk en meer kennis van de arbeidsmarkt’’, zegt Bianca Akkerman-Joustra, oprichter van de Leeuwarder vestiging van JINC.

De start was in het Natuurmuseum Fryslân. Ook de directeur van het museum, Tom van Slooten, werd voor één dagje vervangen. Hij stelde zijn functie ter beschikking aan Rosalieke Dokter.

Nieuws