18 maanden cel geëist tegen man (47) uit Leeuwarden die partner gebroken rib en blauwe ogen sloeg

De rechtbank in Leeuwarden FOTO LC

Tegen een 47-jarige man uit Leeuwarden is vrijdag in de rechtbank in Leeuwarden een gevangenisstraf van 18 maanden geëist. Hij zou zijn partner in de periode van 25 maart 2019 en 17 juni 2020 meermaals hebben mishandeld.
Lees meer over
Leeuwarden

De mishandelingen bestonden uit het meerdere keren slaan, stompen met de vuisten tegen het hoofd en lichaam, aan de haren trekken en tegen de grond gooien van zijn partner. Zij liep daarbij fors letsel op waaronder een gebroken rib en blauwgeslagen ogen. Ook zou hij haar bij de keel hebben gepakt en deze hebben dichtgedrukt.

De vrouw heeft uiteindelijk aangifte gedaan tegen haar partner. De man ontkent alle feiten die hem ten laste worden gelegd. Maar volgens de officier van justitie bewijzen de nodige getuigenverklaringen en medische rapporten genoeg. „Je partner stelselmatig met zoveel geweld letsel toebrengen en daar geen verantwoordelijk voor nemen is onacceptabel. In mijn strafeis zal ik daar dan ook rekening mee houden”, zo stelde de officier van justitie vrijdag.

De officier eist een gevangenisstraf van 18 maanden onvoorwaardelijk met aftrek van voorarrest. De rechtbank doet op 22 januari uitspraak.

Nieuws

menu