160 Oekraïense vluchtelingen kunnen terecht in oud Friesland College gebouw aan Julianalaan in Leeuwarden

Het gebouw aan de Julianalaan waar Oekraïense vluchtelingen vanaf februari terecht kunnen. FOTO GOOGLE STREET VIEW

Honderdzestig Oekraïense vluchtelingen kunnen voor twee jaar terecht in het Polaris-gebouw aan de Julianalaan in Leeuwarden. Het pand werd eerder gebruikt door het Friesland College.
Lees meer over
Leeuwarden

Polaris is de eerste locatie van gemeente Leeuwarden ter vervanging van de bestaande opvangplekken. De Oekraïners kunnen vanaf februari zelfstandiger in het gebouw wonen dan in opvang Nieuwe Mellens in Leeuwarden of herberg Oer ’t Hout in Grou. Zo kunnen de vluchtelingen er zelf hun maaltijden koken.

De slaapkamers zijn straks geschikt voor drie tot acht personen. De keuken en sanitair moeten worden gedeeld. Het nu leegstaande pand moet eerst verbouwd worden. Een wijziging in het bestemmingsplan is niet noodzakelijk, het gebouw heeft een maatschappelijke functie.

De 275 Oekraïners die nu in Nieuw Mellens wonen, kunnen hier tot 1 maart opgevangen worden. De 175 vluchtelingen die nu in Oer ‘t Hout verblijven, kunnen hier blijven tot 1 april.

Vanaf januari wordt camping de Wetterpôlle in Leeuwarden in gebruik genomen als opvangplek voor Oekraïense vluchtelingen, waar 135 mensen terecht kunnen.

Nieuws

menu