1500 euro boete voor grote partij nep-Nikes

FOTO PIXABAY

FOTO PIXABAY

Op 20 mei vorig jaar stuitte de politie in Leeuwarden op een grote partij nep-Nikes en namaakspijkerbroeken met het merk Stone Island erop genaaid. Er was een melding binnengekomen over een verdachte situatie bij garageboxen aan de Bordineweg.
Lees meer over
Leeuwarden

Een Leeuwarder (59) en een 24-jarige Rotterdammer werden aangehouden, plus twee minderjarigen uit Leeuwarden en Kollum. De meerderjarigen moesten vrijdag voor de rechter verschijnen. Toen de politie arriveerde lagen er drie dozen met nep-Nikes in de auto van de Leeuwarder, in de auto van de Rotterdammer lagen nog eens 153 dozen met namaak gympies en zes spijkerbroeken.

De Rotterdammer beweerde dat hij de dozen in opdracht van iemand die hij in een moskee tegen was gekomen naar een moskee in Leeuwarden moest brengen. Hij dacht dat het ging om spullen die voor een goed doel waren bestemd. De Leeuwarder beweerde dat hij alleen maar chauffeur was en dat hij zijn buurjongens aan het verhuizen was.

In een telefoon die bij de Rotterdammer in de auto lag stonden appjes die erop wezen dat het wel degelijk ging om handel. Er werden bedragen genoemd: 2700 euro voor de hele partij, die ‘op straat’ tussen de 6800 en 7800 euro had kunnen opbrengen. “Hier wordt dik aan verdiend”, concludeerde rechter Kees Post. Overeenkomstig de eis van de officier van justitie veroordeelde de rechter de Leeuwarder en de Rotterdammer tot een geldboete van 1500 euro plus vier weken voorwaardelijke celstraf. De twee minderjarige verdachten moesten voor de kinderrechter verschijnen. De een kreeg een boete van 750 euro, de ander is vrijgesproken.