100 uur werkstraf voor 'eetpiraten' die drie keer zonder te betalen uit eten gingen in Leeuwarden

Een stel uit Leeuwarden dat in 2019 tot drie keer toe bij horecagelegenheden in hun woonplaats uit eten ging zonder te betalen, is woensdag door de politierechter veroordeeld tot werkstraffen van 100 uur.

Eten.

Eten. FOTO PIXABAY

Het stel had vanaf eind juli 2019 drie keer ergens uitgebreid gegeten om vervolgens zonder af te rekenen de benen te nemen. Onder andere een Turks en Mexicaans restaurant hadden aangifte gedaan. De 44-jarige man beweerde dat hij van twee restaurants te horen zou hebben gekregen dat het allemaal op een misverstand berustte.

Hij zou zelfs excuses hebben gekregen. Bij de Mexicaan was hij inderdaad vergeten om te betalen, maar dat kwam omdat zijn partner (37) zich niet goed had gevoeld en naar buiten was gegaan. Hij had haar thuis gebracht en was helemaal vergeten om af te rekenen.

De twee hebben een verleden op dit gebied: ze zijn beide eerder veroordeeld voor soortgelijke feiten, dat was in januari en juni 2019. De laatste veroordeling dateerde van zes weken voor ze opnieuw de fout in gingen. De man liep nog in een proeftijd, hem hing een voorwaardelijke gevangenisstraf van een maand boven het hoofd.

De politierechter besliste dat hij die straf niet hoeft uit te zitten, in plaats daarvan kreeg de Leeuwarder een extra werkstraf van 14 uur. De rechter merkte nog op dat ze het verhaal van de verdachten niet geloofde. „U hebt beide een verleden op dit gebied. Dan kom je er niet mee weg door te zeggen dat je vergeten bent te betalen”

Je kunt deze onderwerpen volgen
Leeuwarden
Rechtbank