‘Binnen 24 uur 500 km fietsen voor het goede doel’

Sjoerd Dijkman, Daniel Schmidt, Marcel Copini, Pascal Hartkamp, Sieger Jan Cuperus, Richard van Aken en Rudie van der Bos. Verdi Geurts en Sander de Jong ontbreken. Foto: George Schweigmann

Team Ordentelijk, met daarin Daniël, Marcel, Pascal, Richard, Sander, Sieger Jan, Sjoerd, Verdi en Rudie, is een gelegenheidsfietsformatie ten behoeve van het goede doel. In deze Doorloper stellen zij zich aan u voor en doen tevens een oproep tot doneren.
Lees meer over
Leeuwarden

,,Wij zijn een combinatie van collega’s van GGZ Friesland, sportvrienden van de survivalvereniging en een aantal enthousiastelingen die langs andere routes aangehaakt zijn. Een team moet een naam hebben, Ordentelijk, Eloquent genootschap, de doortrappers? Ordentelijk, het bekt niet, maar we zijn het wel...”

Ons motto:

Moeilijke dingen zijn makkelijker als je het samen doet.

Wat ons als team bindt:

In december kregen we post van Ronald McDonald betreffende de Homeride: met een team 500 kilometer fietsen. Nog nooit gedaan maar leuk dachten we... En er zijn vast mensen te vinden die mee willen doen. Al vrij vlot hadden we een team met allemaal recreatieve sporters. Geen hardcore wielrenners, wel allemaal met het voornemen om in 24 uur 500 kilometer te gaan fietsen. Doel is door middel van sponsoring geld ophalen voor de Ronald McDonald huizen. Wij fietsen voor Groningen omdat meerdere mensen uit ons team daar zijn geweest toen er een kind in het UMCG lag.

Hoe wij omgaan met de coronacrisis:

Veel trainen op de fiets dus, dat kan en mag altijd. Vanwege corona is de organisatie van Homeride deze editie meer ‘doe het zelf’. Dat betekent geen georganiseerde start of finish, geen vaste route en geen verzorgingspunten onderweg. Momenteel zijn we druk bezig zelf een route te maken van 500 kilometer die we gaan rijden en het regelen van begeleiding onderweg. Familie en vrienden in het land worden ingeschakeld om een potje te koken of anderszins ondersteuning te bieden.

We kunnen niet zonder:

Het ligt voor de hand: onze fietsen. En daarbij hoort een goede outfit, waarvoor we gelukkig een vriendelijke sponsor hebben gevonden.

We hebben niks met:

Na het weer van de afgelopen maanden was iedereen wel een beetje klaar met fietsen in kou, regen en harde wind.

Feestjes bouwen we als:

Misschien als we ons doel bereikt hebben, al zal er dan weinig puf zijn om enorm te gaan feesten.

Het mooiste uitje dat we hebben ondernomen:

Dat was vorige week zondag 6 juni. Toen hebben we ter voorbereiding het ‘Rondje Friesland’ gefietst, een route van 300 kilometer langs de provinciegrenzen van Friesland. Dat was erg geslaagd.

De laatste keer dat we met elkaar goed lachten:

Dat was tijdens de modeshow / pas-sessie voor onze outfit.

En dat we flink baalden:

Tijdens eerder genoemd Rondje Friesland reden we twee keer lek in de groep, dat was natuurlijk niet waar je op zit te wachten...

Leeuwarden is voor ons:

Een mooie stad, ons thuis, al hebben we ook twee Dokkumers en een Limburger in de groep.

Het mooiste van de stad:

In ons geval de kantine van Copini Outdoor, waar we voldoende ruimte hebben elkaar met 1,5 meter afstand te ontmoeten en te overleggen hoe we dingen gaan aanpakken.

Waar wij ons het meest aan ergeren in Leeuwarden:

We ergeren ons aan helemaal niks in Leeuwarden. Zeuren kunnen we allemaal, tel je zegeningen, of ga lekker een stukje fietsen.

Wat wij heel erg missen in Leeuwarden:

Nou, stel je voor dat je bij de Kleine Wielen en in het Leeuwarder bos een leuk mountainbike parcours aanlegt...

Als Cambuur wint, dan:

Vindt zeker een deel van de groep dat heel fijn, al zit er ook een fan van Heerenveen bij die het waarschijnlijk minder fijn vindt.

We zouden graag de volgende personen een warme douche willen geven:

De mensen die ons belangeloos helpen deze tocht mogelijk te maken, tijd en materiaal beschikbaar te stellen, sponsoren met kleding en voeding zoals Bureau Schmidt, Z8, Recruitmenthuis en Herbalife. En natuurlijk iedereen die een donatie doet voor het goede doel.

Steun ons goede doel:

Wie dat overigens nog doen wil: ga naar homeride.nl/nl/teams/ordentelijk waar je een donatieknop vindt. Er is geen minimum- of maximumbedrag, alles is mooi!

We willen doorgaan tot:

Zaterdag 26 juni starten we in Limburg en hopen de volgende dag te finishen in Boksum. Verder kijken we nog niet...

Nieuws

Meest gelezen

menu