Samen met

Zwembad Mienskipssintrum Leppehiem in Akkrum dicht. 'Het lukt niet lukt om deze te exploiteren'

Het zwembad in Mienskipssintrum Leppehiem in Akkrum. FOTO LEPPEHIEM

Zorginstelling Leppehiem sluit binnenkort het zwembad van het Mienskipssintrum in Akkrum. ,,Het lukt niet lukt om deze te exploiteren.”
Lees meer over
Heerenveense Courant

Het zwembad wordt volgens de zorginstelling beperkt gebruikt door bewoners voor beweging en ontspanning. Daarbij komt het grootste deel van de bezoekers uit Akkrum en omgeving, waaronder voor zwemlessen of aquarobic. Leppehiem is ondertussen met de huidige huurders in gesprek over de voorgenomen sluiting.

Tot nu toe brengt Leppehiem de kosten voor onderhoud en investeringen zelf op. Dat opgeteld met de stijgende energiekosten is reden om het verlieslatende zwembad te sluiten, zo geeft bestuurder Paul Mutsaers aan. ,,Het is jammer, maar de exploitatie van een zwembad is een ingewikkelde kwestie en het behoort niet tot de primaire taak van een zorginstelling.”

‘Geld naar zorg’

Volgens zou nu extra investeren in het zwembad ten koste gaan van geld dat bedoeld is voor zorg. ,,Onze uitdaging is om met huidige mensen en middelen hetzelfde of zelfs meer werk te doen. Die hebben we echt nodig voor onze primaire taak en dat is zorg en verpleging voor ouderen.”

Leppehiem zegt vooraf met verschillende partijen te hebben overlegd over de sluiting. ,,De gemeente Heerenveen ziet geen mogelijkheden om het voortbestaan van het zwembad financieel te steunen. Dorpsbelang Akkrum en Verenigde Ondernemers Akkrum Nes (VOAN) betreuren de beslissing, maar hebben begrip voor de situatie. Ook zij kunnen het voortbestaan van het zwembad financieel niet steunen”, aldus Mutsaers.

Wel verkennen volgens de bestuurder andere partijen in de omgeving van Leppehiem of het zwembad op een andere manier toch open kan blijven.

Dit artikel is het product van een samenwerking tussen de redacties van Leeuwarder Courant en Heerenveense Courant

Nieuws

Meest gelezen

menu