Samen met

Wilma Jongsma en Emiel Lolkema op de hakselaar naar het jawoord in Heerenveen | fotoserie

Emiel Lolkema en Wilma Jongsma op de hakselaar voor Crackstate in Heerenveen. FOTO HOOGMEDIA

Wilma Jongsma en Emiel Lolkema uit Tijnje kwamen vrijdag op een wel heel opmerkelijk voertuig naar Crackstate in Heerenveen om elkaar het jawoord te geven. Gezeten op een witte bank die voor de gelegenheid op de voorkant van een hakselaar was geplaatst kwam het aanstaande echtpaar stralend aan bij het gemeentehuis in Heerenveen.
Lees meer over
Heerenveense Courant
Heerenveen

Emiel Lolkema werkt als planner bij zijn vader die eigenaar is van Loonbedrijf Lolkema uit Tijnje. Dat bracht de familie op het idee om hem en zijn aanstaande vrouw, die zelf in de thuiszorg werkt, met het landbouwvoertuig te brengen die normaal gesproken wordt gebruikt voor het maaien en versnipperen van diverse gewassen. ,,En het is ook een klein knipoogje naar de huidige stikstofprotesten van deze tijd”, zegt familielid Ineke Lolkema uit Gersloot.

De rit op de hakselaar begon overigens niet in Tijnje, maar op het terrein tegenover de McDonald’s in Heerenveen. Tot daar werden Lolkema en Jongsma gebracht met een trouwauto.

Zelf een tip?

Heeft u zelf ook een leuke (interview)tip voor de Heerenveense Courant? Dan kunt u mailen naar hrv@mediahuisnoord.nl. Telefonisch is de redactie bereikbaar via 06-17 242 223.

Dit artikel is het product van een samenwerking tussen de redacties van Leeuwarder Courant en Heerenveense Courant

Nieuws

menu