Samen met

‘Paradys in Oranjewoud is op veler verzoek verlengd’

Aan Paradys werken vijftien internationale topkunstenaars mee. FOTO MAX VAN GELDER

De kunstexpositie Paradys in Oranjewoud is met twee weken verlengd tot en met 28 augustus. Volgens het organiserende Arcadia is dat gebeurd op veler verzoek.
Lees meer over
Heerenveense Courant

,,Het bleek dat de combinatie kunst en de natuur van Oranjewoud een hele mooie is. De natuur is nu op zijn groenst en dan ziet het er weer anders uit. Diverse belangstellenden zijn dan ook al twee keer geweest. Vanwege de vele verzoeken Paradys te verlengen”, zegt woordvoerder Esther Drijver van marketingorganisatie merk Fryslân, dat de woordvoering doet namens Arcadia.

Hoeveel bezoekers er ondertussen zijn geweest bij Paradys en of dat aantal voldoet aan de verwachtingen, zegt Drijver niet te weten. ,,Die cijfers heb ik niet paraat en worden bekendgemaakt na afloop. Wel is het zo dat de bezoekersstroom later op gang kwam dan verwacht. Dat had te maken met de focus die lag op de opening van Arcadia, waarvan de planning begon in coronatijd en waardoor er opstartproblemen waren.”

Paradys is een beeldende kunstvoorstelling die onderdeel uitmaakt van het Friese cultuurevenement Aracadia. Daarbij zijn in en rondom de voormalige landgoederen en tuinen van Oranjewoud tal van kunstwerken te zien.

Topkunstenaars

Aan Paradys werken vijftien internationale topkunstenaars mee. De kunstwerken staan op verschillende locaties: in oude kerkjes, in bossen en vennetjes. De tentoonstelling vindt zowel buiten als binnen plaats, afhankelijk van het soort werk.

Kaarten voor Paradys kunnen worden besteld via arcadia.frl . Vanwege Arcadia heeft vervoerder Arriva daarnaast een tijdelijke bushalte geplaatst bij Parkhotel Tjaarda in Oranjewoud.

Op de eerste editie van Arcadia, dat zondag werd afgesloten en honderd dagen duurde, kwamen verspreid over meer dan tweehonderd locaties in Friesland 800.000 bezoekers af. De eerstvolgende editie van Arcadia staat gepland voor 2025.

Dit artikel is het product van een samenwerking tussen de redacties van Leeuwarder Courant en Heerenveense Courant

Nieuws

menu