Zorgen over vernielingen, overvallen en overlast in Heerenveen

Foto ANP

In Heerenveen zijn zorgen over vernielingen en overvallen. De VVD en de SP stellen los van elkaar vragen aan het gemeentebestuur.
Lees meer over
Heerenveen

De VVD wijst op ‘meerdere incidenten de afgelopen weken’. Als voorbeelden geeft de partij het bekrassen van zeker tachtig auto’s in Heerenveen, de overlast van jongeren in recreatiegebied De Heide en de gewapende overval op pizzeria Domino’s medio november. De liberalen willen weten of er een verband is met eerdere vernielingen en overlast eind 2019 en begin 2020 en wat de gemeente kan en wil doen aan de overlast en onrust.

In breder perspectief vraagt de VVD zich af of er genoeg ‘opsporingscapaciteit’ is, zowel bij de politie als bij de boa’s (buitengewoon opsporingsambtenaren). Heeft Heerenveen voldoende wijkagenten? En zijn de uren van deze agenten ruim beschikbaar op straat en in de wijken?

De SP heeft eveneens vragen over de boa’s en hun veiligheid. Burgemeester en wethouders antwoorden deze partij dat het aantal boa’s in de gemeente ondanks een recente uitbreiding ‘nog flink onder de maat zit’. Heerenveen werkt aan plannen. Of er daadwerkelijk meer boa’s komen, in vaste dienst of inhuur, wordt nog onderzocht.

Nieuws

Meest gelezen