Zonnepark van 1,5 kilometer langs de A7 bij Heerenveen

Foto

Foto ANP

Het geplande zonnepark op bedrijventerrein Klaverblad Noordoost bij Heerenveen komt direct ten noorden van de snelweg A7 te liggen, recht tegenover Motorplaza Heerenveen en A-ware.
Lees meer over
Heerenveen

Hier worden over een lengte van 1 tot 1,5 kilometer vier velden met zonnepanelen aangelegd, blijkt uit gemeentelijke plannen en kaarten. Het zonnepark krijgt een oppervlakte van 30 hectare. Op Klaverblad Noordoost is daarnaast ruimte voor duurzame landbouw (zo’n 60 hectare) en bedrijven (40 hectare).

Tussen de velden met panelen worden brede sloten gegraven en rondom wordt veel groen aangelegd. Omwonenden willen dit ook graag, blijkt uit een enquête.

Blij met de plannen

De bosjes en singels zijn vooral bedoeld om het zicht op het bijbehorende nieuwe bedrijventerrein weg te nemen. De meerderheid van de 79 mensen die de enquête invulden, is blij met de plannen.

In het gebied komen tevens wandel- en hardlooproutes. Mogelijk worden er ook fietspaden aangelegd. Inwoners van Tjalleberd mogen de komende tijd meepraten over de verdere uitwerking van de plannen. In april vergadert de Heerenveense gemeenteraad over het project.