Zeer grote brand op dak van overslagbedrijf in Heerenveen geblust

Op dak loods aan de Venus in Heerenveen is donderdag een grote brand uitgebroken

Op het dak van een loods aan de Venus in Heerenveen is donderdagmiddag een grote brand uitgebroken. Het gaat om het pand van Bakker Logistiek.
Lees meer over
Heerenveen

Brandweerkorpsen van heinde en verre zijn gealarmeerd vanwege de brand, die mogelijk is ontstaan in de zonnepanelen op het dak. Rond 18:45 uur was de brand onder controle.

De rook was van ver te zien. In verband met de rook adviseert de brandweer mensen in de omgeving om ramen en deuren gesloten te houden en automatische ventilatie uit te zetten.

Tekst gaat verder na de foto

Volgens burgemeester Tjeerd van der Zwan zijn er geen gewonden gevallen. Eerder deze week waren er werkzaamheden op het dak van het pand, of er een verband is met de brand, is niet duidelijk.

Bakker Logistiek is een familiebedrijf met circa 120 vaste medewerkers. Het bedrijf staat bekend als vooruitstrevend en sociaal. In 2019 won Bakker de titel Friese Onderneming van het Jaar. Het laatste decennium staat in het teken van groei. Er werd drie keer fors uitgebreid. Het bedrijf is gespecialiseerd in het vervoer van levensmiddelen in Noordwest-Europa.

Vanwege de brand zijn de afritten naar Heerenveen-Centrum afgesloten voor verkeer. Ook laat Arriva weten dat de haltes Industrieterrein, Mercurius, Saturnus, Minerva, Gemeentehuis en Oost voor alle buslijnen van en naar Heerenveen tijdelijk komen te vervallen. De bussen komen aan en vertrekken vanaf het busstation in Heerenveen.

Nieuws

menu