Zeemeermin Sinne (9) uit Heerenveen mooiste onderwatermodel Merlympics in Duitsland

De winnende foto van zeemeermin Sinne.

De winnende foto van zeemeermin Sinne. Foto: Torsten Brandes en Unterwassermodell fotografie Markus Schmidt

Zeemeermin Sinne Jeeninga (9) uit Heerenveen is zaterdag op de Merlympics in Wolfsburg, Duitsland, eerste geworden in haar leeftijdscategorie. Ook was haar onderwaterfoto het mooist.
Lees meer over
Heerenveen

,,It seemearminswimmen is noch net sa bekend oan dizze kant fan Europa’’, vertelt Janoeska Jeeninga, moeder van Sinne. ,,De seemearminnen fan Wolfsburch ha dêrom ek bûtenlânske seemearminnen útnûge sadat it hjir krekt sa grut wurdt as yn Amearika.’’

Vorig jaar mocht Sinne de Kids Swim in de Groninger grachten openen als zeemeermin. Ze traint nu al drie jaar als zeemeermin. Eén keer in de week bij de Zeemeerminschool van juf Joke in Wolvega en één keer in de week zelf. Sinne werd uitgenodigd om mee te doen aan de Merlympics in Wolfsburg. ,,It is al hiel moai at je útnûge wurde.’’ Maar bij deelnemen alleen bleef het niet voor Sinne, ze ging naar huis met de eerste prijs in haar leeftijdscategorie en de eerste prijs voor het mooiste onderwatermodel.

,,It earste diel giet om de snelheid en de behindigens’’, legt moeder Janoeska uit. Bij deze onderdelen gaat het er om wie het snelst 50 meter de schoolslag zwemt, waarbij halverwege de staart uitgetrokken moet worden, en wie het snelst 25 meter de vrije slag kan zwemmen. Ook reddingszwemmen was een onderdeel, 25 meter lang. Als zeemeermin mag je niet alleen zwemmen in verband met de veiligheid, daarom is het belangrijk dat je goed kunt reddingszwemmen met vin.

Het tweede gedeelte van de wedstrijd draait om model staan, in het water. ,,Dêrby giet it der om dat it krekt liket oft je net ûnderwetter binne.’’ De twee jongste deelnemers hebben dit onderdeel gewonnen. Sinne werd eerste (bekijk de winnende foto boven het artikel) en een zeemeerman van haar leeftijd werd tweede.