Wel gehoopt, niet verwacht: team van Bornego uit Heerenveen naar Houston voor First Lego League-finale. 'Het was ongelofelijk'

Een team leerlingen van het Bornego College in Heerenveen heeft afgelopen zaterdag een ticket naar Houston gewonnen bij de landelijke finale van de First Lego League in Delft. Door een ietwat verwarrende uitslag, leek het er even op dat het ‘slechts’ bij een derde plek zou blijven.

Het team, met de robot, dat afgelopen zaterdag derde werd bij de landelijke finale en hierdoor in april naar Amerika mag afreizen.

Het team, met de robot, dat afgelopen zaterdag derde werd bij de landelijke finale en hierdoor in april naar Amerika mag afreizen. Foto: Niels de Vries

Lees meer over
Heerenveen

,,In eerste instantie zou alleen de winnaar een ticket krijgen, maar de organisatie had eerder al bekendgemaakt dat Amerika een tweede ticket aan Nederland zou geven. Wij waren de nummer drie, maar doordat de nummer twee van het ticket afzag, kregen wij pas na de officiële uitreiking te horen dat we toch naar Amerika mochten”, zegt begeleider en docent Martin Oldenhuis. ,,We waren in tranen van blijdschap.”